• Gradovi

  Suspenzija bezviznog režima Rusije prema Turskoj

  MOSKVA – Rusija je prvog dana Nove godine počela da primenjuje suspenziju bezviznog režima prema Turskoj, a odluka o tome doneta je nakon što je Turska oborila ruski Suhoj Su-24 24. novembra u pograničnom području između Siirje i Turske.

  Odluku o suspenziji bezviznog režima sa Turskom najavio je 27. novembra šsef ruske diplomatije Sergej Lavrov, da bi predsednik Rusije Vladimir Putin dan posle potpisao dekret o merama koje će osigurati nacionalnu bezbednost i zaštiti ruske državljane, preneo je juče TAS S.

  U dokumentu je posebna pažnja posvećena viznom režimu i zabrani čarter letova iozmeđu Rurije i Turske.

  Stupile su na snagu i ekonomske mere koje je ruska vlada usvojila 30. decembra, a odnose se na organizacije koje su pod kontrolom Turske, kao i organizacije koje kontrolišu turski građani.

  Na listi zabranjenih aktivnosti su izgradnja zgrada, poslovi inženjerskih struktura, specijalizovanih građevinskih radova, zatim radovi u oblasti arhitekture, dizajna i inženjeringa, tehničkog testiranja, istraživanja i analize.

  Zabranjene su i aktivnosti turskih turističkih agencija, zatim aktivnosti hotela i drugih mesta za privremeni boravak, kao i usluge povezane za potrebama države i opština.

  Rusija je uvela ekonomske sankcije Turskoj nakon što je zvanična Ankara 24. novembra oborila ruski borbeni avion na sirijsko-turskoj granici.

  Foto/Video TANJUG, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com