BG

„Susreti ideja“ održani u kreativnoj atmosferi u Nišu

 

projekat Zivi svoju idejuNakon Kragujevca, inspiracijski događaj u okviru programa „Živi svoju ideju“ održan je danas u Nišu. SBB i SBB Fondacija izdvojili su fond od 10 miliona dinara za pobednike, kao i mentorstvo, administrativnu i logističku podršku za finaliste ovog programa.

Svi prisutni imali su mogućnost da se u kreativnoj atmosferi, kojoj su doprineli kandidati iz Niša i okoline, upoznaju sa projektom koji omogućava svim pojedincima i organizacijama da prijave svoje ideje, a najbolji dobiju novac za njihovu realizaciju ili početak realizacije.

Ovom prilikom, više od 30 kandidata prezentovalo je i ujedno testiralo svoje ideje direktno sa zaposlenima SBB-a.

SBB Fondacija čini korisnu stvar podržavajući kreativne ljude, i dobro je da sve moje kolege, kao i inovativni ljudi širom Srbije imaju mogućnost da svoju ideju i ožive,” izjavio je Vuk Vulićević, mladi arhiteksta iz Niša, jedan od učesnika konkursa.Susreti ideja u Nisu

“Susreti ideja imaju za cilj da sve kandidate inspirišu, ohrabre i pruže im mogućnost da dobiju stručne savete od našeg tima kako bi njihova ideja bila što bolja.

Danas smo imali priliku da čujemo veoma interesantne ideje onih koji su nam se pridružili i ovom prilikom pozivam i sve druge  ljude sa dobrim idejama koje će doneti pozitivnu promenu u društvu ili doprineti razvoju usluga SBB-a da se do 20. juna prijave na konkurs brzim i jednostavnim popunjavanjem prijave na sajtu www.zivisvojuideju.rs,” izjavila je Jovana Lukić, direktor SBB Fondacije.

Nakon Kragujevca i Niša, Susreti ideja biće održani u Novom Sadu i Beogradu na kojima će kandidati takođe moći da prezentuju i upotpune svoje ideje. Prvi pobednici javnosti će biti poznati nakon prvog finala 30. juna.

Tada SBB žiri donosi odluku o idejama koje će odmah podržati, jer procenjuje da su spremne za realizaciju. Ideje za koje žiri smatra da imaju veliki potencijal, ali im je neophodna dodatna razrada, nastaviće da se razvijaju uz pomoć mentora sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, nakon čega će u drugom finalu, krajem godine, biti poznati svi pobednici.

 LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh