Gradovi

Šutanovac, Božović i Veselinović kažnjeni sa po oko 7.000 din

BEOGRAD – Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja kaznio je danas poslanike DS Dragana Šutanovca i Balšu Božovića i poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića sa po oko 7.000 dinara zbog izrečenih opomena na prošloj sednici parlamenta.

Poslanici su zbog izrečenih opomena zbog ometanja rada parlamenta kažnjeni sa po 10 odsto od osnovne plate, što je 6.829 dinara.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov pozvala je članove tog skupštinskog tela da ne glasaju za kažnjavanje Veselinovića, koji je, prema njenom objašnjenju, kažnjen zbog govora da je vlada SNS štetočinska, a ne zbog ometanja reda na sednici.

Ona je, takođe, primetila da opomene nekim poslanicima „nestaju“, da su im prvo bile izrečene, pa onda povlačene, što je slučaj sa, podsetila je, šefom poslanika SDS Markom Đurišićem, a da poslanici nisu o tome obaveštavani.

Predsednik Odbora Zoran Babić odgovorio joj je da je to telo dobijalo informacije o povlačenju kazni i da samo postupa po izveštajima zamenika sekretara parlamenta.

Babić je dodao da je u prošlom sazivu parlamenta postojala proporcija u kažnjavanju poslanika, za razliku od onog prethodnog, kada je „neko drugi vodio parlament i državu, a kada su uglavnom kažnjavani poslanici opozicije.

Jerkov mu je odgovorila da je to možda bilo zato što su se „valjali po zemlji i čupali mikrofone“, na šta je Babić rekao da se ni kao mali nije valjao po zemlji, ali da nije ni glasao iz Bodruma i Atine kao neki poslanici.

Odbor je dao saglasnost zameniku sekretara parlamenta Srđanu Smiljaniću da obavlja i funkciju sekretara RIK-a, zameniku sekretara RIK-a Veljku Odaloviću da obavlja funkciju generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova, kao i predsedniku Komisije za hartije od vrednosti Žarku Milićeviću da bude član Odbora za javni nadzor nad obavljanjem revizije.

Odbor je, takođe, parlamentu predložio da konstatuje prestanak mandata poslaniku PUPS-a Milanu Koraću, koji je preminuo 24. decembra 2015. godine.

Foto Tanjug/M.Đoković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh