Gradovi

Sutra o oglašavanju i informacionoj bezbednosti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta završili su raspravu o predlozima zakona o policiji, o javnom redu i miru i o javnom okupljanju, a sutra nastavljaju rad raspravom o novim rešenjima o oglašavanju i o informacionoj bezbednosti.

Ti akti su na dnevnom redu prve sednice parlamenta u 2016. godini, gde su još i predlozi za autentično tumačenje odredbi zakona o elektronskim medijima i o autorskom i srodnim pravima.

Tokom današnje rasprave poslanici opozicije naveli su za predloženi zakon o policiji da će politizovati tu službu, dok su resorni ministar Nebojša Stefanović i vladajuća većina poručili u današnjoj raspravi da će taj akt omogućiti bolji i efikasniji njen rad.

Predlogom zakona o informacionoj bezbednosti predloženo je obrazovanje Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima, kao i Tela za koordinaciju poslova informacione bezbednosti kao koordinaciono telo Vlade Srbije.

Njega će činiti predstavnici ministarstava nadležnih za poslove informacionog društva, odbrane, unutrašnjih poslova, spoljnih poslova, pravde, službi bezbednosti, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka, Generalnog sekretarijata Vlade, Uprave za zajediničke poslove republičkih organa i Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika.

Predloženi zakon o oglašavanju postavlja, kako se navodi u njegovom obrazloženju, minimalna, transparentna i objektivna merila za sve učesnike u tom procesu.

Foto Tanjug, N. Jovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh