Gradovi

Sutra obeležavanje početka radova na mostu kod Ostružnice

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju početka radova na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice, koji se gradi u okviru projekta izgradnje obilaznice oko Beograda.

Ceremonija, kojoj će prisustvovati i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, biće održana na završetku puta u izgradnji obilaznice iz pravca Surčina ka Ostružnici, gde počinje izgradnja mostovske konstrukcije

Putevi Srbije potpisali su prošle nedelje ugovor sa austrijskim konzorcijumom za gradnju drugog mosta preko Save kod Ostružnice, u dužini od 1.964 metara, u okviru obilaznice oko Beograda.

Ukupna vrednost ugovora je 3,57 milijardi dinara, bez PDV-a, a rok za završetak radova je 26 meseci. Most će biti izgrađen u okviru izgradnje druge faze autoputa E-70/E-75 na delu od petlje „Dobanovci“ do petlje „Orlovača“.

Konzorcijum, koji čine firme“JV Strabag AG – Ed. Zublin AG – Dywidag Bau Gmbh – PZP Zaječar“, imao je najbolju ponudu na međunarodnom tenderu, saopštili su nakon potpisivanja ugovora Putevi Srbije.

Pored građevinskih radova na mostu i saobraćajnici izvodiće se i radovi na odvodnjavanju, kišnoj kanalizaciji sa postrojenjem za prečišćavanje, saobraćajno-tehničkoj i servisnoj opremi puta, javnom osvetljenju, elektro i telekomunikacionoj infrastrukturi i radovi na zaštiti i ozelenjavanju putnog pojasa.

Projekat predviđa izgradnju leve trake auto-puta iza mosta u zoni petlje „Ostružnica“ dužine 1.000 metara, kao i uklapanje dve rampe.

Foto Tanjug, O. Toskić (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh