Gradovi

Sutra poslednji dan za uplatu četvrte rate poreza na imovinu

BEOGRAD – Sutra je poslednji dan za uplatu četvrte i poslednje rate poreza na imovnu, a kada se ona namiri, ukupan plaćeni iznos u ovoj godini treba da bude jednak iznosu na rešenju za 2016, koje je na adrese gradana stizalo tokom maja i juna.

Rok za plaćanje poslednje rate je 14. novembra, odnosno dan ranije zbog zakonskih odredbi u skladu sa kojima se porez plaća na tri meseca, 45 dana od dana početka tromesečja.

Onima koji su kasnili sa uplatama pojedinih rata obračunaće se zatezna kamata po stopi od 14 odsto godišnje.

Lokalne uprave javnih prihoda u gradovima i opštinama već su pozvale i građane i firme da ne zaborave na svoju obavezu, a po podacima sa lokala, ove godine iznosi razrezanog poreza na imovinu nisu bili značajno veći u odnosu na one utvrđene rešenjima od prošle godine.

U Beogradu je, na primer, znacajnije poskupeo samo kvadrat stana u prvoj, ekstrazoni poslovanja i to za 14.450 dinara.

Cena kvadrata nepokretnosti u odredenoj opštini upravo je prvi pokazatelj eventualnog povećanja razrezanog poreza, ali u Beogradu je istovremeno povećana i stopa amortizacije, koja umanjuje ukupan iznos poreza, i to sa 0,8 na jedan odsto.

Veće iznose poreza i ove godine plaćali su vlasnici stanova koji u ne žive u njima, a po pravilu, nameti u tom slučaju su veći.

Foto Tanjug/M.Jelesijević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh