• Gradovi

  U 11 sati sednica vlade, Vučić potom sa novinarima

  BEOGRAD – Sednica Vlade Srbije, na kojoj se očekuje da državni vrh zauzme stav o postupanju države u slučaju Trepče i Sporazuma o telekomunikacijama, biće održana sutra u 11 sati.

  Nakon toga će premijer Aleksandar Vučić održati konferenciju za novinare, na kojoj će, kako je saopšteno iz vlade, govoriti o projektu elektronske evidencije novorođenih beba.

  U saopštenju se ne navodi šta će biti na dnevnom redu sutrašnje sednice vlade, a prema pisanju beogradskih medija, ta sednica je trebalo da bude održana danas, ali je odložena zbog konsultacija premijera Srbije Aleksandra Vučića uoči odluke o postupanju države u slučaju Trepča i Sporazuma o telekomunikacijama.

  Premijer Vučić je danas i juče održao niz konsultacija sa nadležnim ministrima i službama povodom problema nastalih u vezi sa Sporazumom o telekomunikacijama na Kosovu i Metohiji i otimanju kombinata Trepča.

  Pozivajući se na nezvanične informacije, Blic je preneo da je premijer na zasebnim sastanicima o tom pitanju razgovarao sa ministrima policije Nebojšom Stefanovićem, odbrane Zoranom Đorđevićem, rada Aleksandrom Vulinom, kao i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

  Na sastanku kod premijera Vučića bila je, kako se navodi, i ministarka državne uprave i loklane samouprave Ana Brnabić.

   

  Đurić: Možemo očekivati izbalansirane odluke Vlade Srbije

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije mogu očekivati veoma izbalansirane i pažljivo promišljene odluke u vezi sa usvajanjem zakona o Trepči u kosovskoj skupštini, kao i ukupnom situacijom na KiM.

  On je za B92 objasnio da će jedan od prvih pravnih koraka biti podrška vlasnicima Trepče da pokrenu arbitražni postupak u tom slučaju.

  „Možemo da očekujemo veoma izbalansirane, pažljivo promišljene odluke nastale nakon sagledavanja svih aspekata takve situacije i onoga koji se odnosi na situaciju na KiM, i neophodnost očuvanja dobrih odnosa sa svima u međunarodnoj zajednici što je vitalno, i ekonomske posledice. Sve će to biti uzeto u obzir“, kaže Đurić.

  Fond za razvoj Srbije kao većinski vlasnik, navodi B92 ima pravo da pokrene arbitražni postupak protiv Kosova, te da iz vlade kažu da su se vodeći međunarodni eksperti u ovoj oblasti već javili da pomognu u ovom slučaju.

  „Moramo da iskoristimo sva sredstva i sigurno da i činjenica da narod na KiM ne dozvoljava bilo kome upadanje u posed, da zauzme ono što je naše, jeste jedan od stubova očuvanja onoga što jeste naše“, rekao je Đurić.

  Sednica Vlade Srbije, na kojoj se očekuje da državni vrh zauzme stav o postupanju države u slučaju Trepče i Sporazuma o telekomunikacijama, biće održana sutra u 11 sati.

  Premijer Aleksandar Vučić je danas i juče održao niz konsultacija sa nadležnim ministrima i službama povodom problema nastalih u vezi sa Sporazumom o telekomunikacijama na Kosovu i Metohiji i otimanju kombinata Trepča.

   

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com