Novosti online

Сузавац и на седници Председништва косовске скупштине

ПРИШТИНА– Седница Председништва косовске скупштине прекинута је након што је посланик Аида Дергути из Самоопредељења активирала сузавац.

Дергути је, након овог инцидента ухапшена, јавио је извештач Танјуга са лица места.

На дневневом реду седнице председништва је заказивање ванредне седнице на којој посланици Скупштине Косова треба да бирају новог косовског председника, чему се опозиција противи.

Ипак се очекује да после прекида седница председништва, којој присуствују и представници Српске листе, буде настављена.

Дергути је након инцидента изјавила да Косово има потребу за демократским изборима и да нису спремни на луксуз испуњавања личних амбиција каријерних политичара.

„Ми смо одлучили да их истерамо сузавцем, јер они желе у петак да прошверцују Хашима Тачија на место председника Косова”, рекла је она и позвала грађане да се наредних дана придруже опозицији која кампује испред зграде скупштине и владе.

Кандидати за председника Тачи и Рама, седница у петак

Кандидати за председника Косова су Хашим Тачи и Рафет Рама из Демократске партије Косова, а седница косовске скупштине на којој ће посланици бирати између ова два кандидата биће одржана у петак.

Ово је након седнице Председништва косовске скупштине изјавио председник парламента Кадри Весељи који је рекао да ће процерс избора председника бити транспарентан.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh