• Novosti online

  Suzavac i vodeni topovi na demonstrante u Hongkongu

  Policija Hongkonga upotrebila je danas suzavac i vodene topove da potisne demonstrante okupljene ispred sedišta vlade, dok je desetine hiljada ljudi izašlo na ulice više kvartova grada uprkos jakoj kiši i zabrani okupljanja.

  Demonstranti su uperili lasere na policiju i gadjali je raznim predmetima preko velikih barijera podignutih da se drže dalje od vladinih zgrada gde je i lokalni parlament. Policija je uzvratila suzavcem, a kasnije i sa vodenim topovima.

  Dve strane su stajale jedna naspram druge neko vreme ali su demonstranti počeli da se povlače kada se proširio glas da su policijska pojačanja krenula u njihovom pravcu.

  Ispred zvaničnih zgrada ostalo je nekoliko demonstranata iz prvih redova koji su povremeno bacali molotovljeve koktele na policijske kordone i, kako je izgledalo, čekali naredjenje da krenu napred.

  Mnogi demonstranti su se povukli pošto su stigla velika policijska pojačanja na ulice i izgledalo je da se priprema operacija rasterivanja.

  Vlasti su odbile da daju dozvolu za marš do kancelarije kineske vlade da se obeleži peta godišnjica odluke kineske vladajuće komunističke partije od 31. avgusta kojom se odbija održavanje demokratskih izbora u Hongkongu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com