• Gradovi

  Švajcarska policija traži osobe povezane s terorizmom

  ŽENEVA – U Ženevi je danas podignut nivo uzbune, a švajcarska federalna policija traga za osobama za koje sumnja da bi mogle biti povezane sa terorizmom.

  Prvobitno su bezbednosne vlasti kantona Ženeve saopštile da su mere preduzete „u okviru istraga koje se sprovode posle prošlomesečnih napada u Parizu“.

  Federalna policija u Bernu je, međutim, kasnije saopštila da to objašnjenje nije adekvatno formulisano, te da je ženevskoj policiji naložila da traga za osobama koje bi mogle biti povezane sa terorizmom, ali ih nije vezivala za pariske napade, prenosi Rojters.

  Pripadnici obezbeđenja u evropskom sedištu UN u Ženevi rekli su da švajcarske vlasti tragaju za četvoricom muškaraca za koje veruju da se nalaze u gradu ili okolini i da je sedište UN pod maksimalnom uzbunom.

  Švajcarski list „Maten“ navodi da je automobil koji je registrovan u Belgiji, gde su živeli neki od vinovnika napada u Parizu, prošao policijsku kontrolu u blizini Ženeve, nakon čega je policija analizirala fotografije četvorice osumnjičenih militantnih islamista koje im je dostavila američka CIA.

  List „Tribin de Ženev“ piše da je sumnjivi automobil sa dvojicom muškaraca primećen u Ženevi, a potom je napustio zemlju, dok švajcarska televizija javlja da je jevrejskoj zajednici u tom gradu preporučen oprez.

  U Ženevi, inače, sutra treba da počnu trodnevni razgovori predstavnika SAD, Rusije i UN o sirijskoj krizi.

  Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

  Preview

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  U Ženevi je podignut nivo uzbune, a švajcarska federalna policija traga za osobama za koje se sumnja da su prošlog meseca učestvovali u napadima u Parizu. Obezbeđenje u Ujedinjenim nacijama u Ženevi saopštilo je za agenciju Rojters da švajcarske vlasti traže ““četvoricu muškaraca““ za koje veruje da se nalaze u toj oblasti. AP foto – Salvatore Di Nolfi

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com