• Južna Srbija

  СВЕ ЈЕ У (НЕ) РЕДУ, И НА КИШИ

  DSCN0628[1]Министарка државне управе и локалне самоуправе и најозбиљнији кандидат за новог премијера Ана Брнабић најавила је почетком априла да “од 1. јуна почиње пуна примена Закона о општем управном поступку, који ће омогућити грађанима да документа добијају „на један клик“.

  Требало је да од 1. јуна буде умрежено шест институција – Министарство државне управе, МУП, Централни регистар обавезног социјалног осигурања, ПИО, Пореска управа и Национална служба за запошљавање, рекла је Брнабићева на састанку о реформама у јавној управи којем присуствују више од 150 челника градова и општина у Србији, и начелници локалних управа.

  Министарка је рекла да ће тако грађани моћи да добију све потребне папире на једном месту.

  – Процењујемо да ћемо оне документе које грађани највише траже моћи да им дамо ‘на један клик’ и да се се тај закон примењује у потпуности. Брнабић је истакла да држава мора да буде сервис грађана.

  Рок за замену старих, папирних возачких дозвола је 10. јун.

  Иако је замена била могућа у последњих неколико година, доста је  грађана који су сачекали последњи тренутак, па су се у појединим полицијским станицама створили редови у којима се чека и више сати.

  Највеће гужве су у централним полицијским станицама у Београду, Новом Саду, Kрушевцу…

  На фотографијама можете да видите како ред изгледа, по киши у Нишу.

  Љ.К.

  Љ.П.

  ФОТО: Љ.К.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com