• Južna Srbija

  СВЕЧАНОМ ДОДЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕН 8.ФЕСТИВАЛ ОМЛАДИНСКИХ СЦЕНА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

  DSC_9602Завршен је 8. Фестивал омладинских сцена у Белој Паланци ’’ФОС 2016’’.

  Најбоља представа по оцени жирија на овогодишњем фестивалу је позоришна представа драмског студија градског позоришта младих из Бечеја ’’Немам да платим и нећу да платим’’.

  Бечејци су добили ове године чак три награде.

  Поред награде за најбољу представу награда за најбољу мушку улогу припала је Срђану Томићу за улогу Луиђија у представи ’’Немам да платим и нећу да плати’’, док је Гордана Адамов за улогу Антоније у такође у овој представи добила награду за најбољу главну женску улогу.

  Награду за најбољу споредну женску улогу добила је Марија Цветковић која је глумила лик Комшинице у представи ’’Ми чекамо бебу’’ аматерског позоришта Центра за културу Бела Паланка.

  Награду за споредну мушку улогу добио је Предраг Станојковић за улогу Шарца у представи ’’Вођа’’ позоришта ’’Бора Станковић’’ из Врања.

  Специјална награда ове године припала је глумцима позоришта из Врања за представу ’’Вођа’’.

  Према одлуци жирија публике најбоља представа на фестивалу била је представа ’’Зона Замфирова’’ ансамбла омладинског позоришта ’’Вожд’’ из Мишара код Шапца.

  Награду за најбољу представу на фестивалу Гордани Адамов уручио је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић који је рекао да ће локална самоуправа и даље улагати у културу а нарочито у развој аматеризма у позоришној уметности у Белој Паланци.

  О најбољима на Фестивалу омладинских сцена ове године одлучивао је трочлани жири у саставу председник жирија глумац Аљоша Вучковић и чланице жирија глумице Ана Софреновић и Александра Јанковић.

  ’’И ове године успели смо да добро организујемо Фестивал омладинских сцена, а то су нам потврдили како учесници фестивала, тако и овогодишњи жири али и публика која је сваке вечери долазила у великом броју’’, рекао је на завршној вечери фестивала Михајло Соколовић директор Центра за културу Бела Паланка.

  Ове године представило се 7 аматерских омладинских позоришта из Врања, Београда, Бечеја, Шапца, Ниша, Обреновца и Беле Паланке.

  Фестивал су организовали Центар за културу Бела Паланка и средња школа ’’Никета Ремезијански’’, а покровитељ фестивала је општина Бела Паланка.

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com