Gradovi

Sveštenstvo blagoslovilo Ministarstvo branitelja Mije Crnoje

ZAGREB – Novi ministar branitelja Mijo Crnoja, čija je najava da će tražiti izradu registra „agresora i izdajnika“ šokirala hrvatsku javnost, preuzeo je danas taj resor od svog predhodnika Freda Matića, nakon čega je počela ceremonija osveštavanja i blagosiljanja prostorija tog resora.

Ceremoniju osveštavanja i blagosiljanja izveo je sisački bisku Vlado Koščić, a prisustvovala je i nova ministrka socjalne politike, bivša časna sestra, Bernardica Juretić koju su branitelji gromoglasno dočekali. Juretić su dočekali i natpisi pred ministarstvom: „Dobro došla časna, zbogom nečasna“.

Matiće je, naime, nakon primopredaje ispraćen zvižducima branitelja koji su mu sugerisali da ponese svoju fotolju koja mu je, kako su rekli, toliko draga. Mataić je kabinet napustio oprostivši se od od branitelja istakavši:

„Tri puta zbogom braniteljima. Većina ih je pravih, i dalje sanjaju Hrvatsku koju još žele. Zbogom delu protestanata. Branitelji, izmanupulisani ste, već više puta od istih ljudi. Nažalost, to nije poslednji put. I treće zbogom onima koji nisu odoleli da me vređaju. Upućivali pretnje meni i porodici, i njima zbogom. Ima i onaj nastavak iz klipa ‘Savo iz Kikinde’, Za ostatak kliknite na YouTube“, rekao je Matić, preneli su hrvatski mediji.

Blagoslovu Ministarstva branitelja prisustvovao je i Tomislav Merčep, koji se tereti za ratne zločine u proteklom ratu.

Crnoji je uručeno raspeće koje je, uz aplauze, smestao instalirao iznad plazma televizora u svom kabinetu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh