Svet

Svet obeležio Dan zaljubljenih

Ljubav u vazduhu, i to veoma razređenom, osećala se juče i u Moskvi, u jednoj od najviših građevina na svetu, tornju Ostankino, gde se šestoro najsrećnijih i najkreativnijih parova ljubilo na visini od 337 metra. Oni su pobedili na takmičenju za najzanimljivije fotografije preko društvenih mreža.

zaljubljeni romantika romanticni mladi ljubav

A na Dalekom Istoku, proslava dana Svetog Valentina povezana je sa svetlošću. Tako su Tajvanci u noći pre praznika puštali lampione sa porukama i željama zaljubljenih parova.

Lepa slika i u Hong Kongu, gde su prolaznici pored luke mogli da vide 25.000 osvetljenih ruža. Originalno iz Južne Koreje, ova instalacija se samo privremeno nalazi na tom mestu, pošto je na nekoj vrsti svetske turneje. Cilj je širiti ideju ljubavi i sreće, kažu organizatori.

Ovu priču završavamo na, po mnogima, najromantičnijem mestu na svetu. Verona je svoju slavu stekla zahvaljujući Šekspirovoj priči o Romeu i Juliji, i to sada dovodi veliki broj turista.

Tokom godine, njih 200.000 poseti grad, a najviše dolazi upravo za ovaj praznik. Ulice su u znaku ljubavi, a svuda se mogu naći sitnice sa likovima i imenima Romea i Julije.

Za kraj i poruka da ljubav ne bude u vazduhu samo na Svetog Valentina, već svakoga dana.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh