Gradovi

Svi putevi prvog i drugog prioriteta u Srbiji su prohodni

BEOGRAD – Svi putevi prvog i drugog prioriteta u Srbiji su prohodni, ali je i pored maksimalne angažovanosti dežurnih ekipa putara i rada zimskih službi, saobraćaj je usporen i otežan, saopštilo je jutros JP Putevi Srbije.

Saobraćaj je otežan usled vremenskih prilika i snega na kolovozu, kojeg u nižim predelima ima do tri, a u višim do deset centimetara, saopštio je Auto-moto savez Srbije upozorivši da je upotreba zimske opreme obavezna na svim putevima u Srbiji.

U Srbiji se juče dogodilo 86 saobraćajnih nesreća, u kojima je povređeno 26 osoba, a 35 udesa dogodilo se u Beogradu i tom prilikom je povređeno deset osoba.

AMS S upozorava da je snežna mećava je na Crnom Vrhu, a jak vetar otežava prohodnost puteva i na području Negotina.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

AMS S podseća da je granični prelaz Horgoš II (Reske) otvoren samo za putnička vozila i da je njegovo radno vreme od sedam do 19 časova.

Na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, upozorava JP Putevi Srbije.

Vozačima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu deonica Ljubovija – Mali Zvornik u mestu Velika Reka zbog izlivanja vode na putu.

Saobraćaj će biti obustavljen do povlačenja vode sa puta, a alternativni pravac za putnički i teretni saobraćaj na deonici Ljubovija – Pecka – Osečina i deonica puta Osečina – Loznica.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona, a ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na putu II-175 Bogovađa-Mionica obustavljen je saobraćaja zbog srušenog mosta na reci Toplici, a u mestu Nanomir saobraćaj se usmerava na alternativni pravac preko Čitačkih koliba i Gornjeg Mušića do Mionice.

Do otcepljenja tri kolovoza došlo je kod Valjeva, na putu Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj zbog čega se saobraćaj odvija otežano, a zabranjen je za teretna vozila.

U okolini Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik , deonica Jošanička Banja – Grčak, deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak, deonica Dobre Vode – Stanišinci, saobraćaj je zabrenjen za kamione sa prikolicom i šlepere, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Kod Zaječara, smanjena je vidljivost preko Čestobrodice i Tresibabe na oko 30 metara i na Babinom Zubu oko 50 metara, dok su učestali sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala).

Na putevima drugog i trećeg prioriteta u Požarevcu, mestimično je utaban sneg od jedan do jedan i po centimetar, a moguće je stvaranje poledice usled veoma niskih temperatura od minus šest do minus 11 stepeni Celzijusa.

U okolini Vranja, putni pravac Predejane-Ruplje je trenutno

neprohodan, na delu Ruplje-Del, zbog velikih nanosa snega i vetra, a mehanizacija Trace PZP-a Vranje angažovana je na raščišćavanju istog, dodaje AMS S.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh