Gradovi

Svi putevi prvog i drugog stepena prohodni, saobraćaj otežan

BEOGRAD – Svi putevi prvog i drugog stepena u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj usporen i otežan zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu, pokazuju informacije zimske službe JP Putevi Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

U nižim predelima snega ima do pet, a u višim i do deset centimetara, a saobraćaj je otežan uprkos maksimalnoj angažovanosi dežurnih ekipa putara i neprekidnom radu zimskih službi, dodaje AMS S.

Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima u Srbiji.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

Kako je, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice, JP Putevi Srbije apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Do otcepljenja kolovoza došlo je na putu II B Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

AMS S upozorava da ima odrona na putevima I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac)-Donji Milanovac-Porečki most, I B-36 Paraćin – Boljevac-Zaječar (Vrška Čuka), II A-217 Granica PZP Niš/Zaječar (Bovan) – Knjaževac, II A-221 Knjaževac – Kalna – Granica PZP Požarevac/Niš i II A-222 Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište, te se savetuje vozačima da poštuju saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu uslovima na putu i budu oprezni u vožnji.

Neprohodni su putni pravci: II A-228 Gajtan – Negosavlje, II A-197 Kaona – Granica PZP Čačak/Ivanjica (Livade), II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo.

AM S S podseća da je otvoren granični prelaz Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila i da je njegovo radno vreme od sedam do 19 časova isključivo za putnička vozila.

Foto Tanjug, D. Aničić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh