Novosti online

Свирке и хумана мисија „Некст” фестивала у Ужицу

Ужице – Четврти „Некст” фестивал, спој добре свирке и хумане мисије, почиње вечерас у ужичком Градском културном центру (ГКЦ) и траје и сутра. На бинама ће се смењивати квалитетни бендови рок, реге и електро звука, а наступе ће пратити и млади из Београда, Новог Сада, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Кад провод прође, сва прикупљена средства, у сарадњи са Фондом Б92, донираће се ужичкој болници за набавку медицинских апарата.

Овогодишњи фестивал отвара бенд „Електрични оргазам”, а вечерас наступају и „Сик тач”, „Севдах бејби”, Гоја, млади ди-џеј колектив „ДБДЗ”, домаћи састав „Исток” и локални ди-џеј дуо Лука Вуковић и Иван Радојевић. Друге вечери ће свирати састави „Дел арно бенд”, „Ајсбрн”, „Машта башта”, а наступиће и позната имена електронске сцене: Марко Настић, Кристијан Молнар и Никола Вемић. Улазнице за оба дана стају 1.000 динара, а појединачне карте 600 динара.

Током трајања „Некст” фестивала у простору старе котларнице ГКЦ-а биће отворен први затворени скејт базен у Србији, јединствен и у региону. Ужичко удружење „Шифт 2”, које организује овај хуманитарни фестивал, настоји да таквим садржајима и програмима помогне младим Ужичанима да употпуне своје слободно време.

– И у протекла три издања „Некста” од прикупљених средстава смо помагали онима којима је помоћ потребна. Тако је прве године купљен „це-те-ге” апарат за ужички Дом здравља, друге године опремљен је простор друштва „Анђели”, које помаже деци са сметњама у развоју, а прошле смо у сарадњи са удружењем „Родитељ” донирали средства оболелој деци – подсетио је за наш лист Срећко Ристановић, потпредседник удружења „Шифт 2”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh