• Novosti online

  SDS: Napad na Stefanovića i aktiviste levice posledica najprljavije hajke

  SDS: Napad na opoziciju napad na demokratiju i normalnost u Srbiji

  Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je večeras napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih kolega u Kruševcu, navodeći da je napad na opoziciju napad na demokratiju i normalnost u Srbiji.

  SDS je u saopštenju naveo da su „lični kriminalci“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretukli Stefanovića i njegove saradnike pred tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu, navodeći da je napad usledio „nakon što je poslednjih dana maksimalno pojačana medijska satanizacija i orkestrirana kampanja“ protiv opozicionih političara.

  „Po fašističkom propagandnom metodu verbalno nasilje nad političkim protivnicima služilo je kao poziv i svojevrsna dozvola i za aktiviranje fizičkog nasilja.

  Po gebelsovskoj logici, koju ovaj režim sve vreme primenjuje, politički protivnici se prvo oblate brutalnom propagandom, proglase za izdajnike i lopove, što je sve priprema za zakonomerno fizičko nasilje, a neretko i ubistva političkih protivnika“, naveo je SDS na čijem čelu je Boris Tadić.

  SDS je naveo da je pre nekoliko dana Aleksandar Vučić „licemerno javno pozvao svoje članove na odmerene i pristojne reakcije prema onima koji ih kritikuju, a da su danas njegovi batinaši brutalno pretukli s ledja predstavnike opozicije“ i da su „večerašnje slike okrvavljenih glava njegovih političkih protivnika prava slika Vučićevog režima“.

  SDS je pozvao opoziciju da bude solidarna u svakom trenutku sa svima koji su izloženi verbalnom i fizičkom nasilju, bez obzira na to kojoj stranci ili bloku pripadaju i na ujedinjavanje u borbi protiv ove nasilničke i kriminalne vlasti.

  „Napad na svakog od nas je napad na demokratiju i normalnost u Srbiji.

  Verbalno nasilje je uvek samo priprema za fizičko i tragična istorija nas uči da ovakvi režimi uvek na početku ubedjuju javnost u ličnu i političku nemoralnost svojih političkih protivnika, a onda nad njim vrše i fizičko nasilje“, naveo je SDS.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com