Novosti online

SzS: Srpska opozicija saglasna da je sastav skupštine nelegitiman

Srpska opozicija saglasna je da je poništavanje neregularnih izbora i pripremanje slobodnih i poštenih izbora u skladu sa praksom u drugim zemljama Zapadnog Balkana jedini način da Srbija ne zapadne u ambis i dodje u grupu zemalja poput Severne Koreje, Belorusije i Turkmenistana.

Kako je saopštio Savez za Srbiju, opozicija već duže od godinu dana poručuje gradjanima Srbije, režimu, ali i predstavnicima Evrope da u našoj zemlji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, medijska situacija i ucene i pritisci na birače su bili ključni argumenti za to.

„U nedelju je ceo svet mogao da vidi kako izgleda i sam izborni dan u Srbiji. Rezultat je potpuno nelegitiman saziv Narodne Skupštine, bez ijedne opozicione stranke u parlamentu, što je slučaj bez presedana medju zemljama Evrope i državama kandidatima za članstvo u EU“, navedeno je u saopštenju.

U SzS ocenjuju da su zato logične ocene velikog broja medjunarodnih zvaničnika da izbora u Srbiji nije bilo odnosno da su nedeljni izbori bili ruganje demokratiji.

„Navodi nezavisnih posmatračkih misija, navodi OEBS-a o neravnopravnoj zastupljenosti u medijima kao i brojni dokazi nezakonitog pritiska na birače i korišćenja javnih dobara u funkciji vladajuće stranke, zahtevaju temeljnu promenu uslova u kojima se nalazi politički život u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh