• Novosti online

  SzS: Urednik Informera krivično da odgovara zbog napada na Djilasa

  Advokat Vladimir Todorić, punomoćnik jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Djilasa, podneo je dopunu krivične prijave protiv urednika Informera Dragana Vučićevića zbog toga što smatra da je on „nastavio sa vršenjem krivičnog dela rasna i druga diskriminacija“, i to sa, kako je naveo, „pojačanim intenzitetom i evidentnom bahatošću“.

  „Okrivljeni Vučićević i (urednik Aleksandar) Ignjatović su samo u poslednjih nedelju dana objavili seriju tekstova kojima Djilasa nazivaju fašistom, bestidnim tajkunom, uz uobičajena ‘čašćavanja’ izrazima kriminalac, mafijaš itd. To je sada dotle došlo da se Djilas optužuje da planira fizičke napade na čitaoce Informera ispred kioska gde kupuju tzv. novine ‘Informer’ i da planira da lažno optuži predsednika Republike da je ubio novinara Slavka Ćuruviju“, naveo je Todorić u saopštenju.

  On je dodao da je Djilas optužen i da je napravio „šemu za pranje novca“ kojom izvlači stotine miliona evra iz zemlje, ali i da takodje sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom kontroliše medije u Srbiji.

  „Ove optužbe sada dolaze nakon prethodnih da je Djilas opljačkao gradjane Srbije, da zajedno sa Fatmirom Ljimajem priprema nezavisnost Kosova, da je opoziciona banda, prevarant i tako dalje“, naveo je Todorić i dodao da se nada profesionalnom postupku postupajućeg tužioca.

  Djilas je sredinom oktobra podneo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv urednika dnevnog lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića zbog, kako je naveo, govora mržnje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com