• Novosti online

  СЗС: Закључци ЕК поклапају се са захтевима опозиције

  Председавајући Савеза за Србију Борко Стефановић оценио је данас да је извештај Европске комисије о напретку Србије потврда да су протести грађана и захтеви опозиције у Србији оправдани и да их треба применити.

  „Сматрамо да су многи акценти и делови извештаја Европске комисије резултат протеста грађана”, рекао је Стефановић, који тврди да се закључци ЕК поклапају са закључцима и захтевима грађана и опозиције, пре свега за слободом медија и фер изборима.

  Стефановић је на конференцији за новинаре рекао и да се у извештају наводи да је дошло до погоршања законодавне расправе, као и да се помиње пракса владајуће већине да подноси велики број амандмана.

  „Каже се и да Србија мора да примени све препоруке у вези са изборима које су идентификовали међународни посматрачи. То значи да Влада Србије није применила те препоруке”, навео је Стефановић, преноси Танјуг.

  Стефановић сматра и да председница владе Ана Брнабић и министарка Јадранка Јоксимовић не разумеју и игноришу проблеме на које се извештајем указује.

  Власт треба да започне дијалог са представницима протеста и опозиције о омогућавању фер избора и слободних медија, каже он и додаје да СзС не прави питање ни где ће се разговори водити, ни ко ће бити део делегације власти.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com