• Gradovi

  Tabaković nagradila pobednike konkursa „Aleksa Spasić“

  BEOGRAD – Guvernerka Jorgovanka Tabaković uručila je danas nagrade pobednicima konkursa za najbolje naučnoistraživačke radove iz oblasti monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti „Aleksa Spasić“ u Narodnoj banci Srbije.

  Prvo mesto na konkursu i novčanu nagradu u iznosu od 250.000 dinara osvojila je Ivana Rajković za rad „Monetarna politika i politika deviznog kursa u evroizovanoj ekonomiji“, drugu nagradu u iznosu od 150.000 dinara dobila je Nataša Đorović za rad „Ocena krive prinosa i dinamike kamatnih stopa u Srbiji“.

  Treće mesto i novčana nagrada od 100.000 dinara pripali su Emi Marinković za rad „Uticaj deviznog kursa na uvoz i izvoz u datom roku u Republici Srbiji“, navodi se u saopštenju NBS.

  Osim guvernerke, odluku o najboljim radovima doneli su predsednik komisije prof. dr Branko Urošević, prof. dr Nebojša Savić, prof. dr Boško Živković, prof. dr Kosta Josifidis, prof. dr Goran Pitić i dr Milan Nedeljković.

  U cilju razvoja naučnog podmlatka u Srbiji, Narodna banka je u skladu sa opredeljenjem da podstiče naučnoistraživački rad u oblasti monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti, raspisala konkurs u februaru, koji je trajao do kraja aprila.

  Radovi su trebali da budu originalni naučnoistraživački radovi iz pomenutih oblasti, kao i da ne budu prethodno objavljeni u naučnim ili stručnim publikacijama.

  Nagradni konkurs ustanovljen je u čast prvog guvernera Narodne banke Srbije Alekse Spasića.

  Foto Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com