Gradovi

Tabaković o novom mandatu

BEOGRAD – Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković prokomentarisala je danas mogućnost ostanka na toj funkciji u novom mandatu, nakon isteka sadašnjeg 2018. godine, rečima da to nije stvar nečije želje, već da za izbor guvernera postoji utvrđena zakonska procedura.

Biti na nekoj poziciji nije stvar želje, već profesionalnih sposobnosti, a kandidata za guvernera Narodne banke Srbije predlaže predsednik Republike i bira Narodna skupština, rekla je Tabaković odgovarajući na pitanje novinara da li razmišlja o novom mandatu na toj funkciji.

„Ponosim se time da nisam svoj odnos prema stvarnosti promenila zato što se nalazim na ovom mestu, i dalje smatram da je moja najveća ekstravagancija to što sam ostala normalna i osetljiva na sve ono što se dešava“, kazala je Tabaković na konferenciji za novinare na kojoj je predsatvljen avgustovski Izveštaj o inflaciji.

Navodeći da je ponekad funkcija koju obavlja obavezuje da razmišlja u kategorijama sistemskog, materijalno značajnog problema, dodala je da nijednog trenutka ne gubi osećaj da „iza onih, čiji problem nije sistemski, stoje živi ljudi sa konretnim imenima i prezimenima“, i da poboljšanje njihovog života treba da bude misija na kom god poslu da se nalazimo.

„Mnogo volim posao koji radim. Ne važim za osobu koja funkcioniše pod nečijim pritiskom ili prihvata ono za šta smatra da nije dovoljno sposobna… ja sam ekonomista koji se školovao upravo za ovu oblast i pokazala sam svojim dugogodišnjim iskustvom da sam i u politici bila ekonomista, nikada politikant…sve je u Božjim rukama, u nešto treba i verovati“, rekla je Tabaković.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh