Gradovi

Tacgern: Pojačano krijumčarenje preko Bugarske i Mađarske

BEČ – Nakon uvođenja mera za smanjenje priliva migranta na makedonsko-grčkoj granici krijumčari prevoze migrante preko Bugarske i Mađarske, izjavio je Gerald Tacgern iz Kriminalističke službe Austrije.

Krijumčari poušavaju da izbegnu gubitak posla i aktivni su u izbegličkim centrima, na primer u Turskoj, kazao je Tacgern, u izjavi austrijskom radiju „Oe1“.

„Iz Turske se sprovodi krijumčarenje ne samo u Grčku, već i Bugarsku, gde smo ustanovili pojačanu aktivnost“, objasnio je Tacgern, koji je nadležan za borbu protiv krijumčara ljudi.

Prema njegovim rečima, u regionu Balkana postoje „stotine“ mreža krijumčara od 10 do 15 osoba, koje organizuju dalje putovanje u druge države.

Austrija se zbog toga zalaže za intenzivniju saradnju sa Grčkom i Turskom, rekao je on dodajući da će u tim zemljama sarađivati policije.

Prema Tacgernu korisna bi bila i kampanja zastrašivanja krijumčara, poput nedavno pokrenute u Avganistanu.

Bugarska proteklih meseci nije bila u fokusu izbegličke krize, jer je uspostavila mere na granicama prema Turskoj i Grčkoj.

Nakon zatvaranja balkanske rute Bugarska i Mađarska ponovo su u žiži aktivnosti krijumčara“; naglasio je Tacgern dodajući da se Mađarska sve više koristu kao ruta za krijumčarenje ljudi.

AP Photo/Petros Giannakouris

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh