Novosti online

Тачи апелује да се омогући формирање ЗСО

ПРИШТИНА – Косовски председник Хашим Тачи је данас позвао посланике косовске скупштине да усвоје закон о ратификацији споразума о демаркацији граничне линије са Црном Гором и напоменуо да је неопходно омогућити формирање ЗСО, пренели су приштински медији. Тачи је рекао да споразум о формирању ЗСО треба да буде остварен у складу са Уставом и законима Косова, известио је РТК.

Тачи је посланицима поручио да када се буде гласало о демаркцији, на њима ће бити историјска одговорност да покажу да је Косово одговорна и мирољубива земља која поштује међународно право.

Тачи је, такође, позвао посланике да не доведу у питање интересе Косова због дневно политичких питања, додајући да гласање за демаркацију значи доказ поштовања партнерства са САД.

Тачи је додао да Косово није изгубило ни центиметар своје територије, а ако споразум о демаркацији не би био усвојен то би значило наношење штете Косову јер би, како је казао, довело до кашњења интегративних процеса у НАТО.

Потпредседник САД Џозеф Бајден запретио је у среду у Приштини политичким лидерима Косова да ратификују споразум о демаркацији са Црном Гором и омогуће формирање Заједнице српских општина на Косову или ће, како је поручио, Приштина изгубити подршку САД.

Бајден је на заједничкој конференцији за новинаре након разговора са косовским председником Хашимом Тачијем, рекао да ће тај споразум и формирање ЗСО имати позитиван утицај на регион.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh