• Novosti online

  Tači bio na jezeru Gazivode petnaestak minuta, Policija Kosova obezbeđivala posetu

  Kosovski predsednik Hašim Tači boravio je oko petnaestak minuta kod brane na jezeru Gazivode, odakle je potom otišao u pratnji kosovske policije, javio je reporter agencije Beta sa lica mesa.

  Tači je rekao novinarima da je u pitanju rutinska poseta jezeru Gazivode, jer on, kako je rekao, voli da obilazi lepote Kosova.

  Oko Centra za sport i kulturu u Zubinom Potoku i oko brane i objekta na brani Gazivode nema ni pripadnika ROSU ni pripadnika kosovske policije.

  Oko 13 časova su pripadnici specijalne jedinice ROSU, naoružani i sa fantomkama opkolili objekat Centra za sport i kulturu i Crvenog krsta na jezeru Gazivode, a radnik obezbedjenja Nemanja Milovanović, koji je bio unutar objekta rekao da ne zna razlog zbog kojeg su oni tu.

  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je ranije danas da su „albanske paravojne formacije“ maskirane i sa dugim cevima „napale i zauzele“ Gazivode kako bi predsednik Kosova Hašim Tači mogao da poseti to jezero.

  Djurić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredjenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije policiju i vojsku.


  Pripadnici ROSU na brani Gazivode

  Kod brane na jezeru Gazovode nalazi se veliki broj pripadnika kosovske policije i njenih specijalnih jedinica ROSU, javio je reporter agencije Beta sa lica mesta.

  Reporter je javio da hidro sistem Ibar Lepenac radi uobičajeno.

  Saobraćaj se na putu od Kosovske Mitrovice do Zubinog potoka odvija bez zastoja.

  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je ranije danas da su „albanske paravojne formacije“ maskirane i sa dugim cevima „napale i zauzle“ Gazivode kako bi predsednik Kosova Hašim Tači mogao da poseti to jezero.

  Djurić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredjenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije policiju i vojsku.


  Po navodima Novosti, pripadnici ROSU rasporedjeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

  „Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke. Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane“, navele su Večernje novosti.

  PK: Obezbeđivali smo posetu predsednika Tačija prelazu Brnjak i Gazivodama
  Policija Kosova sa odgovarajućim jedinicama je danas bila angažovana na obezbeđivanju pratnje predsednika Kosova Hašima Tačija koja je ostvarena na severu Mitrovice, saopšteno je iz PK.

  „Policijske jedinice su se starale da osiguraju bezbednost za svo vreme posete delegacije na severu, koja je konkretno realizovana na graničnom prelazu Brnjak i kod jezera Gazivoda“, kaže se u saopštenju.

  Treba istaći da se policija starala da sa bezbednosnog aspekta ova poseta prođe u miru i bez incidenata, koja je kao takva i protekla, kaže se u saopštenju i dodaje da će se zalagati za poštovanje zakona tokom ostvarivanja zadataka koji su deo njenih zakonskih odgovornosti.

  Prema prištinskim medijima oko 60 pripadnika Specijalne jedinice Rosu je danas obezbeđivalo predsednika Tačija tokom posete i šetnje kod jezera Gazivoda.

  Vučić naredio najvišu borbenu gotovst vojske

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, a naredba je preneta načelniku Generalštaba, prenose mediji.

  Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

  Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je direktoru policije Vladimiru Rebiću naložio da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti zbog napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo.

  Stefanović je kazao da je MUP nastaviti da prati razvoj situacije i da će preduzeti sve mere koje država bude naložila, preneo je MUP.

  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić drži konferenciju za štampu tim povodom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com