• Novosti online

  Tači od vladajuće koalicije traži kandidata za mandatara nove vlade, stranke zahtrevaju …

  Predsednik Kosova Hašim Tači službeno je od predsednika vladajuće koalicije i lidera Demokratske partije Kosova Kadri Veseljia zatražio da vladajuća koalicija „predloži novog mandatara za sastav vlade Kosova nakon ostavke premijera Ramuša Haradinaja“, dok stranke zahtevaju raspuštanje kosovskog parlamenta.

  U pismu se kaže da vladajuća koalicija „ima pravo da predloži novog mandata nakon ostavke Haradinaja“.

  Istovremeno su se tome suprotstavili premijer u ostavci i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj koji je izjavio da će se pridružiti zahtevu Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja za raspuštanje Skupštine Kosova.

  „Ovo je i naša ranija ideja i predsedavajući Parlamentarne grupe ABK, Ahmet Isufi, je dobio uputstva Upravnog odbora i Predsedništva Alijanse da se pridruži predlogu za raspuštanje Skupštine“, rekao je Haradinaj.

  Prema njemu Alijansa za budućnost Kosova ide sama na birališta, ali su bliski nekim strankama, kao što su Socijaldemokratska incijativa, Socijaldemokratska partija Kosova i Alijansa novo Kosovo.

  Poslanik Samoopredeljenja Šemsi Sulja je izjavio da su protiv inicijative predsednika Tačija da vladajuća koalicija predloži novog mandatara.

  Istovremeno predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sazvao je za ponedeljak sednicu predsedništva Skupštine Kosova na kojoj će se na dnevnom redu naći sazivanje sednice Skupštine Kosova na kojoj se očekuje odluka o njenom raspuštanju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com