• Novosti online

  Tači: Pomirenje nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju Kosovo

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas na Samitu u Berlinu da je pomirenje u regionu nemoguće dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova.

  „Pomirenje će biti nemoguće za onoliko vremena za koliko Srbija i BiH ne budu priznale nezavisnost Kosova. Nemačka i Francuska imaju mogućnost i liderstvo za podsticaj na tako smele odluke“, napisao je Tači na Fejsbuku posle razgovora u Berlinu.

  On je ocenio da jedna od prvih odluka EU treba da bude odluka o liberalizaciji viza za gradjane Kosova.

  „Kosovo je nepravedno ostala jedina izolovana zemlja u Evropi. Gradjani Kosova su najevropskiji narod u regionu i potpuno je nepravedno da se nastavi diskriminacija“, naveo je Tači.

  Kosovski predsednik je dodao da je na skupu u Berlinu ocenio da su odnosi u regionu na najnižem nivou i da je u takvim okolnostima mnogo dobrih inicijativa Berlinskog procesa ostalo neostvareno.

  „Ova loša situacija se ne može prevazići samo apstraktnim izjavama i obećanjima. Potrebne su smele i strateške odluke država regiona koje se neće dogoditi dok nema smelih i strateških odluka od strane EU i država članica“, ocenio je Tači.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com