Gradovi

Tači: Poštovanje manjinskih prava kriterijum za EU

PRIŠTINA – Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je u sredu prilikom razgovora sa delegacijom Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da je poštovanje manjinskih prava jedan od glavnih kriterijuma za članstvo u EU.

„Poštovanje prava manjina jedan je od glavnih kriterijuma za članstvo u EU i nijedna zemlja kandidat, uključujući Srbiju, ne može da napreduje u procesu integracije, a da ne ispuni najviše standarde poštovanja manjina“, rekao je Tači, objavljeno je na njegovom sajtu.

On se u sredu u Prištini sastao sa delegacijom Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koju je predvodio predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu, a kako je navedeno na Tačijevom sajtu, razgovarali su o položaju Albanaca u tim opštinama i političkoj situaciji u regionu.

Tači je rekao i da će se „sa učvršćivanjem međunarodnog položaja Kosova, povećati mogućnosti pružanja podrške Albancima u Preševskoj dolini“.

Musliu, koji je bio u pratnji gradonačelnika Preševa Ardite Sinani i gradonačelnika Bujanovca Šaipa Kamberija, rekao je da postoje brojne mogućnosti za produbljenje saradnje.

Tači i Musliu su razgovarali o značaju povećanja saradnje na polju obrazovanja, kulture i trgovinske razmene sa te tri opštine, kako bi se poboljšao položaj Albanaca koji u njima žive, navedeno je na sajtu kosovskog predsednika.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh