• Novosti online

  Tači: SAD će biti uključene u dijalog Kosova i Srbije

   

   

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Briselu da će SAD biti uključene u dijalog i postizanje sporazuma Kosova i Srbije.

  Tači je kosovskim medijima uoči susreta lidera šest zemalja zapadnog Balkana sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, kazao da „snažno“ veruje da će predsednik SAD Donald Tramp podržati i pomoći proces dijaloga sa Srbijom.

  „Poruka predsednika Trampa je poruka da radimo više, jedinstvenije i sveobuhvatnije i da postignemo konačni sporazum koji podrazumeva medjusobno priznanje, promenu rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN“, kazao je Tači.

  On je pismo koje je dobio od američkog predsednika uporedio sa porukom koju je bivši predsednik SAD Džordž Buš stariji 1992. godine uputio Srbiji da ne širi sukobe na Kosovu.

  Tači je dodao da snažno podržava ulogu pregovaračke ekipe Kosova koja je izglasana u skupštini i da očekuje konkretno i svestrano angažovanje i kolektivni rad.

  Izrazio je snažno uverenje da bi učešće predstavnika Demokratskog saveza Kosova u timu za dijalog, zbog iskustva koje imaju, moglo da afirmiše proces.

  Ocenjujući da će naredne nedelje i meseci biti odlučujući za pronalaženje finalnog rešenja izmedju Kosova i Srbije, Tači je rekao da Kosovo „nikako ne sme da izgubi ovu priliku“.

  On je dodao da su predstavnici Kosova pre dva dana boravili u Briselu i najvišim zvaničnicima EU izneli svoje stavove u vezi sporazuma sa Srbijom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com