Politika

Tačijev ujak se predao Euleksu!

Australija, hapšenjeFoto: Guliver/Getty Images/John Moore


Protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da su on i pripadnici te grupe koji su s Kosova i iz Srbije, prisvojili imovinu vrednosti 30 miliona evra.

Kako prenosi Koha.net, očekuje se da Sulja da izjavu policiji.

Sulja, ujak predsednika Kosova Hašima Tačija, sinoć je objavio da je podneo ostavku na mesto poslanika Skupštine Kosova, da bi se nesmetano obavila istraga protiv njega, za koju tvrdi da nije poštena i da su sumnje u njega neosnovane.

Kosovski mediji su naveli da nije poznato gde je bio Sulja koga su policija i Euleks tražili deset dana. Prištinski mediji nisu isključivali mogućnost da je on u Švajcarskoj čije državljanstvo ima.

Osnovni sud u Prištini je odredio meru pritvora od 30 dana za šest juše uhapšenih osoba za koje se sumnja da su deo te kriminalne grupe.

Istraga koja se vodi od 2006. odnosi se na veliku kriminalnu grupu „koju čine građani Kosova i Srbije i koju je vodio Azem Sulja“, naveo je kosovski državni tužilac Aleksander Ljumezi u saopštenju.

U saopštenju Državnog tužilašva Kosova navedeno je i da je u jučerašnjoj zajedničkoj akciji Policije Kosova i Euleksa učestvovalo 350 policajaca. Pretresli su 42 lokacije povezane sa 40 osumnjičenih protiv kojih se nastavlja krivična istraga.

„Članovi ove kriminalne grupe su međusobno sarađivali i svako je imao posebnu ulogu, kako bi Kosovu oduzeli imovinu u približnoj vrednosti od 30 miliona evra putem kriminalne delatnosti, falsifikovanjem dokumenata i davanjem mita javnim činovnicima“, navelo je tužilaštvo.

Tužilaštvo je dodalo da su izvršena krivična dela organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja zvaničnih dokumenata i davanja i primanja mita.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh