Politika

Tadić: Vreme da se opozicija izjasni

tadićFoto: Tanjug, Sava Radovanović


On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su u toku razgovori s Demokratskom strankom, „što na najvišem, što na nižem nivou“, i da očekuje da će SDS narednih dana dobiti odgovor.

„Narednih dana imaćemo odgovor. Došlo je vreme da se stranke izjasne, a poznato je da smo predložili formiranje jedne kolone koja treba da se suprotstavi koaliciji na vlasti“, rekao je Tadić nakon što je SDS potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u Kragujevcu s Pokretom za naš grad.

Aleksandar Senić iz SDS-a i Nebojša Zdravković iz Pokreta za naš grad potpisali su Sporazum čime je, kako je ocenjeno, postignut još jedan korak ka formiranju snažnog proevropskog bloka čiji je cilj privlačenje investitora u Kragujevac, rešavanje komunalnih problema i zaustavljanje odlaska mladih.

Tadić je kazao da danas potpisani sporazum odnosi na lokalne izbore, najavivši da će SDS nastaviti razgovor i sa ostalim pokretima u drugim gradovima i da je ta saradnja usmerena ka realizaciji procesa regionalizacije i decentralizacije.

On je ocenio da je za loš ekonomski položaj građana Srbije odgovorna aktuelna vlada, navodeći da prema vladinim kriterijumima ima 150.000 građana koji su apsolutno siromašni i ne mogu da žive od svog rada i prežive nijedan dan.

„To je najtragičnija posledica rada ove vlade, a loša investiciona politika, loše strateško planiranje, nesposobnost pregovaranja jeste, u stvari, osnova za takav katastrofalan rezultat“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, da bi rešavali takve probleme politiku mora da usmeri na regione i gradove jer se samo tu nalaze resursi i ljudski potencijali koji mogu da rešavaju probleme.

„Ova vlada apsolutno nema softer za rešavanje problema… stalno se hvale investicijama koje ustvari i nisu investicije“, rekao je Tadić navodeći kao primer Beograda na vodi „koji je projekat koji se zasniva na nadi da će građani kupovati stanove“.

On je zatražio političku odgovornost ministra spoljnih poslova Ivice Dačića zbog pogibije dvoje srpskih državljana u Libiji, istakavši da će i „Vučić biti odgovoran, ako bude štitio Dačića kao što je štitio Gašića posle pada helikoptera“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh