• Novosti online

  Tajlandski kralj krunisan na svečanoj ceremoniji (VIDEO)

  Tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn krunisan je danas na svečanoj ceremoniji, održanoj posle više od dve godine otkad je preuzeo presto.

  Krunu je Vadžiralongkornu predao hinduistički sveštenik koji je predvodio budističko hinduističku ceremoniju.

  Šezdesetšestogodišnji Vadžiralongkorn je zatim seo na tron i stavio krunu na glavu. Kruna optočena dijamantnim stara je više od 200 godina, visoka je 66 centimetara i teška 7,3 kilograma.

  Kruna je predata kralju, poznatom još kao Rama Deseti, u okviru treće i konačne faze ceremonije krunisanja. On je već preuzeo punu kraljevsku vlast završetkom druge faze poznate kao Kraljevske ceremonije pomazanja.

  U prvom činu posle krunisanja kralj Maha Vadžiralnkorn imenovao je svoju suprugu Sutidu Vadžiralonkorn Na Ajudu za kraljicu zemlje.

  On se njom oženio samo dva dana pre krunisanja. Kraljica je prethodno bila zamenica šefa njegovog ličnog obezbedjenja i nekadašnja stjuardesa koja je ekscentričnog kralja upoznala na jednom od letova. Ona je četvrta supruga tajlanskog kralja.

  Vadžiralonkorn je preuzeo kraljevske dužnosti posle smrti svog oca kralja Bumibola Aduljadedža u oktobru 2016. godine. Današnja ceremonija predstavlja viševekovnu kraljevsku tradiciju, a poslednje krunisanje bilo je pre sedam decenija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com