Gradovi

Ted Kruz se povlači iz trke za republikansku nominaciju

Ted Kruz je objavio da se povlači iz kampanje za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, nakon što je na unutarstranačkim izborima u Indijani pretrpeo težak poraz od vodećeg pretendenta u Republikanskoj stranci na istu nominaciju, Donalda Trampa.

INDIJANOPOLIS – Ted Kruz je objavio da se povlači iz kampanje za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, nakon što je na unutarstranačkim izborima u Indijani pretrpeo težak poraz od vodećeg pretendenta u Republikanskoj stranci na istu nominaciju, Donalda Trampa.

Tramp je juče, nakon što je njegov glavni protivnik Kruz odustao od trke za Belu kuću, poručio da će pobediti u nadmetanju sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke, što će verovatno biti Hilari Klinton, prenosi AFP.

„Pobedićemo u u novembru, i to će biti velika pobeda“, istakao je Tramp.

Ovaj njujorški biznismen, koji nije mnogo popularan u redovima sopstvene partije, gotovo će sigurno biti nominovan za republikanskog kandidata na izborima za predsednika SAD, ocenjuje danas BBC.

Međusobni verbalni napadi Kruza i Trampa juče su dobili na žestini. Kruz je Trampa optužio da je „potpuno nemoralan“, da je „patološki lažov“ i „serijski ženskaroš“, na šta mu je Tramp odgovorio tako što ga je nazvao „očajnim kandidatom koji pokušava da spase svoju neuspešnu kampanju“.

Međutim, nekoliko sati kasnije, nakon što je senator iz Teksasa najavio da se povlači iz trke, Tramp mu je čestitao kao „pametnom i žilavom takmičaru“.

U trci među demokratama, Berni Sanders je u Indijani porazio Hilari Klinton.

Ona ima više delegata od Sandersa, ali je posle pobede u Indijani Sanders poručio da „borba još nije gotova“.

Sve su veći izgledi da će se Tramp suočiti sa Klintonovom na jesen, u odlučujućem megdanu za naslednika predsednika Baraka Obame, koji će napustiti Belu kuću posle dva mandata, zaključuje BBC.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh