• Zdravlje

  „Tegovi su mi spasili život“

  Foto: ScreenShot/YouTube

  Laura (32) imala je 16 godina kada je počela borbu sa anoreksijom nakon što je tadašni dečko ostavio. Nakon tri godine, imala je samo 38 kilograma! Tada je unosila 500 kalorija dnevno, a sada ih unosi 2.000, i ima 66 kilograma. Ona se još uvek bori sa bulimijom i anoreksijom, ali smatra da joj je dizanje tegova spasilo život.

  „Sada kada pogledam svoje stare fotografije, izgledam zaista bolesno – kosti mi ‘štrče’ na sve strane, nemam grudi, nemam guzu. Jako je tužno što mnoge devojčice žele tako da izgledaju – kada sam bila njihovih godina, i ja sam želela da budem što mršavija,“ priča Laura.

  Ona kaže da je svesna da je samo zamenila jednu opsesiju drugom, „ali bodibilding je ipak zdrava opsesija.“

  „I dalje osećam da moram da kontrolišem sve – bodibilding podrazumeva da vodim računa šta jedem.“

  Ova bodibilderka je dobar deo svog život patila od poremećaja u ishrani, a njeno stanje se pogoršalo kada je na koledžu razvila bulimiju.

  „Sve počinje tako što misliš da si previše debeo ili neko misli da si ružan. Zbog toga sam često preterano vežbala i ponekad sam sate provodila na traci za trčanje, kako bih bila sigurna da trošim više kalorija nego što unosim. Moji roditelji su bili očajni, ali ništa nisu mogli da urade – ni oni ni bilo ko drugi. Mislim da bi me to na kraju ubilo da nisam počela da treniram, odnosno da dižem tegove.“

  Njeni roditelji su je primorali da napusti koledž i vrati se kući kada su shvatili koliko je ozbiljno njeno stanje.

  Izvor: YouTube

  „Živela sam na zamrznutom voću i krekerima. Sada sam dobro, ali moj problem nije nestao. Konstantno mislim o hrani, i neprestano sam zabrinuta zbog toga kako izgledam.“

  Kada je 2008. godine upoznala Džejsona, svog sadašnjeg supruga, počela je redovno da ide u teretanu i tada se razvila njena ljubav prema bodibildingu.

  Njen suprug kaže da mu je bilo teško da razume njeno stanje, i da mu je ponekad strašno teško što mora da je tera da jede.

  „Kada mi se jede sladoled, pojedem ga, ali nema šanse da nju ubedim, ukoliko je te nedelje već pojela nešto slatko,“ priča Džejson.

  Laura kaže da se trudi da ne bude opsednuta hranom, ali je to za nju jako teško. Inače, ona sada trenira najmanje pet puta nedeljno i unosi 2.000 kalorija dnevno.

  „Poremećaji u ishrani koje sam imala su mi nekako uvek tu, stalno razmišljam o njima. Moram da ostanem fokusirana na bodibilding, kako ne bih opet upala u zamku poremećaja.“

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com