• Novosti online

  Tepić (SSP): Dačić pokušao da me demantuje, pa optužio Vučića da laže

  Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je „propalim pokušajem“ da demantuje njene navode o trgovini oružjem kao jednom od motiva stradanja radnika ambasade Srbije u Libiji 2015., odnosno 2017. godine, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić „zapravo optužio svog šefa Aleksandra Vučića da laže“.

  „Naime, Dačić tvrdi da stradanje radnika srpske ambasade u Libiji nije imalo nikakve veze sa trgovinom oružjem, a sam Vučić je još 20. februara 2016. godine izjavio da je trgovina oružjem jedan od motiva otmice radnika srpske ambasade“, navela je Marinika Tepić u pisanoj izjavi.

  Ona je ocenila da „uznemirenje zbog afere o dugogodišnjoj sumnjivoj trgovini oružjem“, tera ljude iz vrha vlasti da „iz nedelje u nedelju, a sada i iz dana u dan, sami sebe demantuju i sapliću se o sopstvene laži“.

  „Činjenice su neoborive – od toga da je državni i partijski vrh oko Aleksandra Vučića umešan ne samo u aferu Krušik i firme GIM u kojoj je zaposlen otac ministra policije, pa do toga da su trgovci oružjem sumnjivi medjunarodnim telima postali privilegovani saradnici države čim je Vučić zaseo u ministarsku, a Dačić u premijersku fotelju“, navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

  Komentarišući navode Ivice Dačića da Srbija „nije upozorena ni od jednog medjunarodnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem“ u vezi sa isporukom oružja Libiji, Marinika Tepić se pozvala na Aneks 19 Izveštaja UN iz februara 2015. godine sa kojim su kako je rekla, srpske vlasti bile upoznate, a u kojem se „jasno kaže da Slobodan Tešić jeste bio pod sankcijama UN zbog trgovine oružjem na osnovu mera iz Rezolucije 1521 od 2003. godine“.

  Dačić je juče odbacio kao neistinite navode Marinike Tepić da je pogibija radnika ambasade Srbije u Libiji Jovice Stepića i Sladjane Stanković 2015. i ambasadora Olivera Potežice 2017. godine, povezana sa isporukom srpskog oružja u tu zemlju.

  Navodeći da su radnici ambasade stradali prilikom američkog bombardovanja terorističkog kampa u kom su se nalazile otete diplomate a da je ambasador poginuo u sudaru u Tunisu, ministar je ocenio da su navodi potpredsednice Stranke slobode i pravde usmereni protiv interesa i ugleda Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com