• Gradovi

  Tepić: Zašto Trivan nije obišao Petrohemiju koja ispušta u vazduh opasni hrom (VIDEO)

   

   

  Poslanica Nove stranke Marinika Tepić kritikovala je danas ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana zbog toga što je prilikom posete Pančevu izbegao da ode i u najveći hemijski kompleks u Srbiji – Petrohemiju, za koje je navela da već mesecima u vazduh ispušta „preopasan trovalentni hrom“.

  „Ovaj skandal rukovodstvo Petrohemije još od februara prošle godine krije od Pančevaca i Beogradjana, koji su najugroženiji zbog ruže vetrova i intenzivne košave. Tada je u fabrici PEVG (za proizvodnju plastike) prvi put primećeno ‘gubitak’ hroma iz peći za aktivaciju, nakon čega je utvrdjeno da je peć porozna i da velike količine hroma izlaze direktno u atmosferu“, navela je Marinika Tepić u saopštenju.

  Tepićeva je dodala da je sa tom izuzetno opasnom situacijom odmah upoznat i menadžment Petrohemije ali da oni odbijaju zamenu peći uz izgovor da je to skupo i da bi fabrika morala da obustavi rad na neko vreme.

  „Iako je rukovodstvo Petrohemije odlučilo da fingira kako je sve u redu, po cenu da je zdravlje Pančevaca i Beogradjana ‘najjeftinije’, nameće se pitanje zašto u tome saučestvuje i resorni ministar Goran Trivan?! Zar nije dovoljno što usred Petrohemije leže desetine tona opasnog otpada – kancerogenog azbesta i žive?! Zar nije dovoljno što postoji osnovana sumnja da ministar Trivan saučestvuje u zataškavanju ovih informacija – zbog nepotizma, imajući u vidu da mu je supruga Jovana članica Nadzornog odbora ove iste Petrohemije?!“, navodi se u saopštenju.

  Ta poslanica je zatražila od Trivana da hitno odgovori na ta pitanja i preduzme konkretne mere kako bi prestalo trovanje hromom gradjana.

  „U suprotnom, biće jasno da se radi o organizovanom kriminalu“, dodala je ona.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com