Gradovi

Terzić: Unapređenje saradnje sa Evroazijskom unijom

MOSKVA – Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić izjavio je, uoči posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Moskvi, da Srbija očekuje da ekonomski odnosi sa Evroazijskom ekonomskom unijom porastu na viši nivo i da naša zemlja planira ove godine potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa tom unijom.

„Očekujemo da će naši ekonomski odnosi porasti na viši nivo. Sporazum sa Ruskom Federacijom je postignut i postoji već od 2000. godine, a tek treba da se postigne sa ostalim zemljama clanicama EAEU „, izjavio je Terzić za Tanjug u želji da precizira informaciju ruske agencije Tas s koja nije bila tačna.

Evroazijska unija je ekonomski blok koji je stupio na snagu u januaru prošle godine i predviđa slobodni tok robe, usluga, kapitala i radne snage, a čine ga Rusija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Kirgistan.

Terzić je dodao da Srbija planira da poveća izvoz svojih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i očekuje rast ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiće Moskvu 9. marta, kad bi trebalo da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i partijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom, rekao je danas Terzić.

Nikoliću će 9. marta u Moskvi biti uručena nagrada Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh