Gradovi

„Teslina pošiljka“ Vanje Bulića u luksuznom izdanju

BEOGRAD – Izdavačka kuća „Laguna“ uvela prošle godine praksu da knjige koje su stekle posebno mesto kod čitalaca, kao dela trajne vrednosti, štampa u luksuznom izdanju sa tvrdim povezom, i od sutra (24. februara) naći će se u knjižarama istorijski triler Vanje Bulića „Teslina pošiljka“ u takvoj verziji.

Roman objavljen polovinom prošle godine, naišao je na izuzetan prijem kod čitalaca i priča koja kombinuje mesto tajnih društava u srpskoj istoriji doživela je do sada sedam izdanja.

Knjiga je štampana na ćirilici i bogato ilustrovana fotografijama. Ovo je četvrti istorijski triler Bulića, u kojem se nastavljaju novinarske i istraživačke avanture Novaka Ivanovića.

Na ruševinama Narodne biblioteke, uništene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog sunčanog beogradskog jutra pronađeno je telo nemačkog novinara Riharda Genca. Taj događaj označiće početak potere za ubicom koja će novinara Novaka Ivanovića uvesti u lavirint laži, obmana, obaveštajnih intriga, istorijskih nepravdi, međunarodnih zavera… na samom kraju tog lavirinta čeka šokantna istina.

U dodatku ovog posebnog izdanja Bulić nudi malo poznate podatke koji se nisu uklapali u literarnu priču, a govore o novijoj istoriji Narodne biblioteke i intrigantnim pojedinostima iz života Nikole Tesle.

Čitalac će biti u prilici da sazna i priču o manastirima u Srpskoj Svetoj Gori, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, gde se, inače, nalazi manastir Blagoveštenje, jedna od ključnih lokacija u romanu.

foto Tanjug, J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh