• Gradovi

  Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji

   

   

  Advokat osnivača posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor, Ivice Todorića koji je u Londonu, izjavio je danas da je Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji.

  „On je ponudio takvu mogućnost, videćemo da li se to može realizovati“, rekao je advokat Čedo Prodanović novinarima u Zagrebu.

  On je na pitanje novinara rekao i da ne zna da li bi Todorić mogao da bude ispitan putem video veze.

  Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

  Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a medju osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu, Ivici Todoriću, omogućili pribavljanje više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti.

  Istražni sudija u Zagrebu jedino je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, a pošto je bio nedostupan hrvatskom pravosudju, za njim je raspisana poternica.

  Osnivač Agrokora pušten je danas da se brani sa slobode, uz kauciju od 100 hiljada funti. Prema navodima hrvatskih medija, sledeće ročište zakazano je za 10. aprila 2018.

  Todorić se početkom meseca odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje koji je za njim raspisala Hrvatska. Potom se pred britanskim sudom izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj i pušten je na slobodu uz kauciju od 100.000 funti.

  Iduće ročište u Londonu zakazano je tek u martu 2018. Osnivač Agrokora od početka istrage tvrdi da je žrtva političkog progona.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com