Gradovi

Tokom 10 godina 1.250 mesta manje na Birou rada u Nišu

 

PreviewSlide

Bulatović: o smanjenju budžeta grada Niša

 

 

Slide

Bulatović: Drago mi je da se u Nišu sprovede investicija vredna više od 30 miliona evra

 

 

Slide

Ministar privrede sa holandskim privrednicima u Nišu

 

 

Slide

Knežević: Uveren sam da za Niš i čitavu Srbiju dolaze novi dani

 

 

Slide

de Kandido: Naša kompanija ima veliko iskustvo

 

 

Ministar privrede Goran Knežević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor kompanije “Kooperatif IMI Evropa” Erik de Kandido potpisali su danas Memorandum o razumevanju o otvaranju novog proizvodnog pogona te holandske kompanije, koja bi u Nišu narednih godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi.

NIŠ – Ministar privrede Goran Knežević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor kompanije “Kooperatif IMI Evropa” Erik de Kandido potpisali su danas Memorandum o razumevanju o otvaranju novog proizvodnog pogona te holandske kompanije, koja bi u Nišu narednih godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi.

Knežević je tom prilikom rekao da mu je drago da tako jedna značajna kompanija dođe u Niš, kao i da će taj grad biti jedan od gradova gde će vlada pružiti svu pomoć da ponovo bude na “stazama stare slave”.

“Niš to zaslužuje, geografski polžaj i ogromni kapaciteti u ljudskim resursima. Uveren sam da za niš i čitavu Srbiju dolaze novi dani. Da veće sledeće godine položimo kamen temeljac i otvorimo fabriku, koja će puno značiti”, rekao je Knežević nakon potpisivanja Memoranduma u Gradskoj kući.

Istakao je da je jedan od najvećih, gorućih problema građana, i to ne samo u Srbiji – nezaposlenost, kao i da vlada Srbije ima jasan program kako da se ona suzbije.

“Sve politike koje ćemo sprovoditi preko Ministarstva privrede upravo idu u pravcu povećanja proizvodnje i zaposlenosti. Za to je potrebna politička stabilnost, nastavak finansijskih reformi. Verujte mi da će Srbija, zahvaljujući premijeru i vladinom timu koji je zdušno opredeljen da sprovede te reforme. Mislimo da je najteže za nama, ispred nas je period rasta i sve ćemo učiniti da nastavimo tim putem”, smatra ministar i ističe da je jedna od politika i povećanje obima i broja investicija.

“Grad Niš ciljano će biti jedan od gradova gde će vlada pružiti svu pomoć da ponovo grad bude na stazama stare slave. Niš to zaslužuje, geografski polžaj i ogromni kapaciteti u ljudskim resursima”, rekao je ministar.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da mu je veliko zadovoljstvo potpisan Memorandum sa jasno izraženom voljom da se u Nišu sprovede investicija vredna više od 30 miliona evra i zaposli 1.250 ljudi, od čega će, ističe, više od 30 odsto biti visokoobrazovani stručnjaci, inžinjeri.

“Mi kao lokalna samouprava dajemo puni doprinos ekonomskoj politici vlade, zapošljavanju građana kao prioritet, preuzeli smo i činimo sve da na vreme ispunimo obaveze i da već početkom sledeće godine kompanija počne da gradi objekat na teritoriji grada Niša”, rekao je Bulatović.

Generalni direkor “Kooperatif IMI Evropa” Erik de Kandido istakao je da su ih na sjajan način dočekale lokalne vlasti, adekvatno ih informisali o zakonima, načinima poslovanja, upoznali sa pravim ljudima iz svih sfera poslovanja, univerzitetskog života, predstavili su ih investitiorima koji već posluju.

“Sve to, kao i prisustvo kvalifikovane radne snage nas je opredelilo da se odlučimo za grad Niš, da to bude mesto našeg novog investicionog projekta. Naša kompanija ima veliko iskustvo i otvaranju svojih pogona u inostranstvu, ovi naši kriterijumi bili zadovoljeni i to nam je veoma bitno”, rekao je de Kandido.

Naglasio je da projekat njegove kompanije podrazumeva “zelenu” investiciju, izgradnju postrojenja na 20.000 kvm, te da očekuje da će u periodu od 10 godina zaposliti 1.250 radnika.

“Naša proizvodnja biće zasnovana na visokoj tehnologiji, proizvodima koji se primenjuju u automobilskoj i drugim visokotehnološkim industrijama, prvenstveno za evropske klijente”, rekao je de Kandido.

 

Preview

GORAN KNEZEVIC I DARKO BULATOVIC

Slide

DARKO BULATOVIC

Slide

GORAN KNEZEVIC

Slide

DARKO BULATOVIC

Slide

GORAN KNEZEVIC I DARKO BULATOVIC

Slide

GORAN KNEZEVIC

Slide

KANDIDU KNEZEVIC I BULATOVIC

Slide

KANDIDU KNEZEVIC I BULATOVIC

Slide

KANDIDU KNEZEVIC I BULATOVIC

Slide

GRADSKA KUCA

Slide

ERIK DE KANDIDU

Slide

GORAN KNEZEVIC

Slide

CENTAR GRADA

Slide

GORAN KNEZEVIC I DARKO BULATOVIC

Slide

SPOMENIK CARU KONSTANTINU

Slide

KANDIDU KNEZEVIC I BULATOVIC

 

GORAN KNEZEVIC I DARKO BULATOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh