Gradovi

Tokom noći preventivno bačeno oko 300 tona soli

BEOGRAD – Grad Beograd je spreman za predstojeće padavine, izjavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević i dodao da je tokom prethodne noći na ulicama prestonice preventivno bačeno oko 300 tona soli.

Time je sprečena pojava leda na putevima jer je temperatura asfalta uvek niža od atmosferskih temperatura, rekao je Petronijević koji je i član Štaba za vanredne situacije Grada Beograda.

Kako je saopštila Gradska uprava, on je za Studio B iz operativnog centra „Beograd-puta“ naglasio da se takvim preventivnim delovanjem sprečavaju moguće saobraćajne nezgode.

„Dobili smo i priznanje od Saobraćajne policije, jer nije bilo poledice. Nastavljamo da bacamo so, sva gradska preduzeća rade u 24-satnom režimu, u smenama od po 12 sati i u četvrtom stepenu pozornosti“, rekao je on, navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, osim toga, doneta je odluka da „Beogradske elektrane“ rade non stop i da grejanje bude 24 sata.

„Štab za vanredne situacije održao je jutros sednicu, svi funkcioneri su dežurni i na terenu su sa radnicima komunalnih preduzeća koji su najzaslužniji što je u Beogradu i tokom proteklih padavina gradski saobraćaj funkcionisao bez većih problema, a tako će biti i ovaj put“, zaključio je Petronijević.

Foto Tanjug/Z.Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh