Gradovi

Tomić: Vodostaji u manjem povećanju, situacija stabilna

Vodostaji reka u Srbiji su u manjem povećanju, najkritičnije tačke su slivovi Zapadne i Južne Morave, ali su reke u koritima i za sada je situacija na njima stabilna, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Bojan Tomić.

BEOGRAD – Vodostaji reka u Srbiji su u manjem povećanju, najkritičnije tačke su slivovi Zapadne i Južne Morave, ali su reke u koritima i za sada je situacija na njima stabilna, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Bojan Tomić.

„Trenutna situacija na celoj teritoriji Srbije je stabilna. Padavine su u fazi opadanja, u toku današnjeg dana očekujemo njihov prestanak. Trenutno su vodostaji reka u manjem povećanju, najkritičnije tačke su slivovi Zapadne i Južne Morave, ali su reke u koritima, imamo manjih izlivanja u delu gde su nebranjenje površine, kao što je poljoprivredno zemljište, ali nemamo ugroženih objekata“, rekao je Tomić za Tanjug.

Govoreći o situaciji na Zapadnoj Moravi, Tomić je kazao da se, ukoliko ne bude većih padavina u toku dana, može očekivati da neće biti većih problema.

„Vodostaj Zapadne Morave raste, trenutno je vrh talasa u delu kod Kraljeva. Očekujemo da ako ne bude većih padavina i dotoka da će proći mirno i u toku noći i jutra očekujemo prolaz tog vrha talasa“, rekao je Tomić.

Ekipe Sektora za vanredne situacije, prema njegovim rečima, prate situaciju i u doku dana će ostati na terenu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh