Novosti online

Томислав Караџић на челу ФСС до 2018. године!

У ери свеопште еуфорије, пре свега због сјајне организације Европског првенства у Футсалу, Србија се несумњиво ставила у ред оних земаља које су показале спремност да организују и највеће спортске догађаје. Скуп фудбалских функционера из Европе, и одржани Регионални састанак у Београду на коме су заузете јасне смернице уочи ванредних Конгреса Уефе и Фифе, дао је Фудбалском савезу Србије ,,ветар у леђа,, да настави са започетим реформама. Одлука да наша фудбалска организација месец дана пре ванредног Конгреса у Цириху подржи кандидатуру Ђанија Инфантина, за председника светске међународне федерације (ФИФА), и то у тренутку када се читав фудбалски свет ,,ломио,, на коју ће страну стати, показала је велику одлучност и храброст људи из ФСС, пре свих председника Томислава Караџића. У том тренутку није било лако донети тако важну и значајну одлуку, од које би у будућности у доброј мери зависила судбина нашег савеза.

Сада када су у међународној фудбалској федерацији (ФИФА) успешно завршени избори, предстоје избори и у нашој фудбалској организацији. Ако би се данас одржали избори Томислав Караџић би попут Александра Вучића однео убедљиву победу. Како ,,Политика,, сазнаје на Теразијама неће чекати да као ранијих година најпре прођу парламентарни избори. Сасвим је извесно да ће наредних дана бити одржани избори за председнике фудбалских Региона, а убрзо затим и избори за нову будућу владу у српском фудбалу. Како сада ствари стоје, а највероватније ће тако и остати, Караџић на предстојећим изборима, на којима ће се поново кандидовати, неће имати ривала на црти, без обзира што су неки кандидати већ увелико на терену где испипавају пулс фудбалске Србије.

Идеја је да Томислав Караџић остане на челу Фудбалског савеза Србије до 2018. године а да после светског првенства у Русији, на коме се искрено надамо, да ће учествовати и наша најбоља репрезентација, преда дужност првом потпредседнику и тренутно свом најближем сараднику Славиши Кокези, коме у међувремену остаје да још боље изучи фудбалску дипломатију, савлада знање енглеског језика…

Заправо Караџић и Кокеза, данас чине један савремен тандем који пре свега одликује искуство, знање а и храброст да се ухвати у коштац са изазовима новог времена у српском фудбалу. Нико не може да оспори, па и они који се не слажу са актуелном фудбалском владом, да се не виде помаци у домаћем фудбалу. До пре неколико година Србија је имала само два стадиона на којима су били рефлектори, где су могле дасе одигравају међународне утакмице. Данас их имамо бар двадесетак. Такође охрабрује чињеница да свакодневно ,,ничу,, терени са вештачком травом. А да као горући проблем, са којим нова фудбалска влада мора озбиљније да се ухвати у коштац остаје недостатак квалитетних спортски радника.

Томислав Караџић се одлучио да уђе у нову изборну са жељом да се за време његовог мандата започне и изградња Националног стадиона, без којег дефинитивно, Србија убудуће неће моћи у Европу. Добро је што су и премијер и председник државе људи који воле фудбал и разумеју тренуто горући проблем са којим се носи актуелно руководство. Чим прођу избори, практично већ од 24. априла и то питање наћи ће се на дневном реду.

Ипак, забрињава један нови тренд који се у последње време појавио у српском фудбалу, а то је повратак некадашњих фудбалских функционера, пре свега судија. Мало ко је могао да претпостави да ће се судијски чиновници, који су практично 2002. године отерани из српског фудбала, поново вратити на главну сцену. Несумњиво да у спорту као и у животу постоје одређене законитости. Ипак, мишљења смо да шансу треба дати оним људима који на честит и одговоран начин траже своје место у фудбалском колективу. Домаћи фудбал може да крене напред ако не постоје помирљиви тонови, јер свађе и размирице никоме неће донети добро, не посебно А тиму који од јесени започиње ново фудбалско поглавље ка Русији.

Зато, Караџићу остаје да настави са започетим фудбалским реформама, али, не са тим људима и не са онима који су загризли у криминал. Није тајна да су многи од њих ухлебљење нашли у ФСС, а са друге стране раде ,,иза леђа,, и председнику и свима онима којима је заиста стало до потпуног опоравка нашег најпопуларнијег спорта.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh