• Gradovi

  Tomislav Nikolić: Laž je da sam saradjivao sa Vasilevom oko privatizacije Fabrike stakla u Paracinu

   

   

  Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je danas kao laži navode lidera Nove stranke Zorana Živkovića da je Nikolić, dok je bio predsednik, saradjivao s bugarskim biznismenom Cvetanom Vasilevom u vezi s privatizacijom Srpske fabrike stakla u Paraćinu.

  Nikolić je u pisanoj izjavi naveo da je fotografija na kojoj je sa Vasilevim, za koju je Živković juče tvrdio da je snimljena na dan privatizacije fabrike, u stvari nastala 10. februara 2014. godine, kada je kako je Nikolić rekao, on „na zvaničan poziv Fabrike stakla“ pustio u rad novu peć za proizvodnju boca i tegli koja je koštala 20 miliona evra.

  Bivši predsednik Srbije je upitao lidera Nove stranke ko je bio na vlasti 9. novembra 2006. godine, kada je, kako je Nikolić naveo, potpisan prvi ugovor o privatizaciji te fabrike.

  Zatražio je od Živkovića i da odgovori ko je bio na vlasti 27. januara 2012. godine, kada je Agencija za privatizaciju donela rešenje kojim je vlasnik Fabrike stakla ustupio novom vlasniku Ugovor o prodaji zaključen 9. novembra 2006. godine.

  „Ko je bio na vlasti 4. maja 2012. godine, kada je Agencija za privredne registre usvojila registracionu prijavu u kojoj su promenjeni podaci kod Srpske fabrike stakla akcionarsko društvo Paraćin“, upitao je Nikolić Živkovića.

  Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je juče, u četvrtak, da Srbija štiti bugarskog biznismena Cvetana Vasileva, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica, i odbija da ga izruči Bugarskoj jer „finansira vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS)“.

  On je tada pokazao fotografije Vasileva i nekadašnjeg predsednika Nikolića koje su, kako tvrdi, nastale na dan privatizovanja fabrike.

  „Nikolić nije samo stajao, već je i govorio. Bio je sponzor, a gde je on, tu je i (aktuelni predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Fabrika je propala, dugovi su joj opraštani, a slikao se i sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem (SPS)“, rekao je Živković.

  U martu 2012. godine, Srpsku fabriku stakla u Paraćinu kupio je od Srbijagasa za 35 miliona evra konzorcijum „Glas industri“ na čijem čelu je bugarski bankar Cvetan Vasilev.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com