Novosti online

Традиционални концерт „Индекси и пријатељи” 21. марта у Центру „Сава”

Концертни спектакл „Индекси и пријатељи” поновно се враћа на позорницу београдског Центра „Сава” 21. марта.

Иницијатор пројекта и продуцент концерата Томислав Кашљевић поновно окупља музичаре, некадашње чланове „Индекса”, настављајући концертну традицију, која траје и обнавља се из године у годину још од 2007, уз увек распродате дворане и безвремене песме „Индекса”, које воле све генерације публике.

„Ово је још један концерт посвећен легендама. Од почетка окупљамо се да овим концертима одамо почаст великој групи, а увек смо у мислима са преминулим члановима „Индекса” Даворином Поповићем, Бодом Ковачевићем, Ђорђем Кисићем, Ђорђем Новковићем и Енцом Лесићем. Част ми је што је це-де који је снимљен на једном од протеклих концерата ’Индекси и пријатељи’ награђен ’Порином’, највећом хрватском музичком наградом”, изјавио је Кашљевић.

У постави „Индекса” ове године поново ће свирати некадашњи чланови легендарне групе: Фадил Реџић, (бас гитара), Ранко Рихтман, Нено Јурин и Корнелије Ковач (клавијатуре), Пецо Петеј и Мирослав Шарановић (бубњеви) и Мурис Варајић (соло гитара).

Песме „Индекса”: „Да сам ја нетко”, „Сањам”, „Бацила је све низ ријеку”, „Све ове године”, „Свијет у којем живим”, „У једним плавим очима”, „Плима” и многе друге, певаће познати певачи с наших простора: Жељко Бебек, Дадо Топић, Масимо Савић, група „Хари Мата Хари”, Халид Бешлић, Горан Каран, Александра Ковач, Борис Новковић, Лоша из „Плавог оркестра”, Аки Рахимовски из „Парног ваљка”, Бранко Ђурић Ђуро, победник последње сезоне регионалног шоу програма „Икс фактор” – Амел Ћурић….

Биће ово још једно носталгично и емотивно музичко путовање уз аутентични звук „Индекса” и велико музичко и културно наслеђе једне од најзначајнијих група наших простора која је основана у Сарајеву 1962. године.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh