Hronika

TRAGEDIJA PORODICE MAKŠA: Ištvan otišao za sinom Milošem

Maksa sok sobaIŠTVAN Makša (41) iz Vrbasa preminuo je u petak oko 8 časova u Kliničkom centru u Nišu od posledica teške saobraćajne nesreće u Bugarskoj u kojoj je nastradao njegov srednji sin Miloš (14), a teško povređena supruga Dravka (39).

– Stanje Ištvana Makše se iskomplikovalo posle druge operacije koju su radili grudni hirurzi – kaže dr Radmilo Janković, direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra u Nišu. – Došlo je do obilnog krvarenja, morali smo ponovo da ga priključimo na aparate. I pored napora lekara da ga stabilizuju, on je preminuo. Imao je teške povrede – krvarenje u stomaku zbog povrede jetre i slezine, krvarenje u grudnom košu zbog povreda rebara, prelom grudne kosti i kontuziju pluća. Njegovo telo je prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Nišu i nakon obdukcije znaćemo tačan uzrok smrti.

Ištvan je operisan u Bugarskoj kako bi se sanirale povrede. Urađeno je uklanjanje slezine, ušivene su povrede na jetri i Ištvanu je obostrano urađena drenaža grudnog koša. Nakratko mu se stanje u Nišu poboljšalo, ali je u ponedeljak ponovo došlo do pogoršanja pa je reanimiran, ponovo operisan i priključen na aparate.

Tragedija se dogodila na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka graničnom prelazu Kulata sa Grčkom, kada su se sudarili automobil „honda“ novosadskih registarskih oznaka u kojoj je bila porodica Makša i BMV iz Sofije. U udesu je teške povrede zadobila Ištvanova supruga Dravka (39), a najmlađi sin Marko (5) potres mozga.

TAJNA

MAKŠA je 21. juna iz bolnice u Blagoevgradu prebačen u Klinički centar u Nišu. Dan kasnije lekari su ga probudili iz kome i Makša je bio svestan. Čak je komunicirao sa lekarima i odgovarao na njihova pitanja. Lekari mu nisu saopštili da je u saobraćajnoj nesreći nastradao njegov sin Miloš.

Izvor: Novosti

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh