Hronika

Трагедија: троје погинулих, 32 особе повређене у саобраћајној несрећи код Печењевца у околини Лесковца

Преврнуо се аутобус код Лесковца, троје погинуло

Три особе погинуле код Печењевца, када је македонски аутобус, који се кретао из Скопља ка Београду, слетео са пута и преврнуо се

До несреће је дошло око 1.45, на ауто-путу у близини искључења за Лесковац, саопштио је МУП.

Три особе су погинуле, а 32 су повређене, преноси РТС.

У болницу у Лесковцу је превезено 28 особа, док су четири особе збринуте у нишкој болници.

Kако сазнаје РТС, аутобус је синоћ око 20 часова кренуо из Прилепа ка Бечу.

На Хирургији су четири пацијента са тешким телесним повредама али ван животне опасности, док је на Одељењу ортопедије једна особа, рекао је начелник Хирургије Јовица Вучковић за РТС.

„Пацијенти који су тренутно у Ургентном центру, њих 23, имају лаке телесне повреде“, додао је Вучковић.

На кућно лечење ће бити пуштено 14 пацијената, кажу у лесковачкој болници где ће пацијенти остати до обезбеђивања превоза за Македонију.

У помоћ лесковачким колегама прискочила је нишка Хитна помоћ која је на место трагедије упутила пет својих екипа и превезла четири особе.

Пацијенти који су одвезени у Ниш налазе се на Kлиници за анестезију и интензивну терапију, и задобили су тешке повреде у несрећи.

На лице места одмах су изашли припадници саобраћајне полиције полицијских управа Лесковца и Ниша и припадници Сектора за ванредне ситуације, а увиђај је обавио заменик Основног јавног тужилаштва у Лесковцу.

Увиђај је обављен, али још није саопштен узрок несреће. На територији Лесковца пада снажан снег, па се претпоставља да су могући узрок лоши временски услови.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh