• Gradovi

  Trajković: Politička previranja u Prištini štete i Srbima

  BEOGRAD – Aktuelna politička previranja u Prišini najdirektnije utiču na bezbednost i besperspektivnost Srba na Kosovu i Metohiji, ocenjuje lider Srpskog pokreta otpora (SPOT) Momčilo Trajković.

  On je u izjavi Tanjugu rekao da je to strategija koja ima za cilj da dođe do promene vlasti među Albancima, ali i da nestane srpski faktor koji je za njih remetilački.

  „Oni smatraju da bi im bez Srba bilo mnogo bolje“, kaže Trajković koji od sve češće pominjanih prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu očekuje da dovedu do promene vlasti.

  On čak veruje da će radikalne snage, pre svega Samoopredelenje, odnosno, kako kaže, neki novi Aljbin Kurti iz te stranke, biti u suštini vođe evrointegracija i saradnje sa Serbijom, aiko se sada protive tome.

  „To je ono što međunarodna zajednica traži, kao što je učinila prethodno u nekim državama regiona“, smatra Trajković, koji daans učestvuje na konferenciji „Svet u 2016“ čiji je organizator londonski Ekonomist.

  Trajković je istovrtemeno uveren da će EU, nakon što su otvorena prva poglavlja, vršiti pritisak na Prištinu da primeni dogovore iz Brisela, mada za Poglavlje 35 kaže da je to i dalje „mač nad Srbijom“.

  „Albanci imaju jake mentore, iza svega što rade stoje velike sile koje su njihovi metori. Mislim da će i dalje odbijati Zajednicu srpskih opština, ali pre svega Specijalni sud koji treba da sudi za zločine nad Srbima. To će biti deo našeg života 2016“, uveren je Trajković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com