• Novosti online

  Tramp diktirao izveštaj o svom zdravlju, kaže bivši lekar

  Nekadašnji lični lekar Donalda Trampa Harold Bornstin rekao je da mu je Tramp, u vreme dok je bio kandidat za predsednika SAD, „izdiktirao“ izveštaj koji njegovo zdravlje predstavlja kao savršeno.

  „Tramp je u celosti diktirao taj izveštaj. Ja ga nisam pisao“, rekao je juče Bornstin za Si-En-En (CNN).

  Zvaničnici iz Trampove predizborne kampanje su u decembru 2015. objavili tekst tog lekara u kojem piše da „nedvosmisleno može potvrditi da će Tramp, ako bude izabran, najzdraviji čovek ikada izabran za predsednika“ SAD.

  Bornstin je nekoliko meseci kasnije rekao da je taj tekst napisao na brzinu, dok ga je čekao Trampov automobil.

  On je juče takodje potvrdio da su u februaru 2017, nekoliko dana pošto je za „Njujork tajms“ rekao da Tramp uzima lekove za rast kose, tri čoveka bliska Trampu došla u njegov kabinet i odnela sve predsednikove kartone.

  „Ostali su 25 minuta, pola sata. To je bio pravi haos“, rekao je Bornstin (70), i dodao da se osećao „napadnuto, uplašeno i tužno“.

  On je za dvojicu od tih ljudi rekao da su Trampov telohranitelj Kit Šiler i advokat „Organizacije Tramp“ Alan Garten.

  Bornstin je u septembru 2016, kada je demokratska kandidatkinja Hilari Klinton s kašnjenjem otkrila da ima upalu pluća, rekao da je Tramp „odličnog zdravlja“.

  Takvu dijagnozu je od reči do reči u januaru ove godine ponovio sadašnji lekar Bele kuće Roni Džekson, pošto je prvi put pregledao Trampa.

  Doktor Džekson se prošle nedelje našao u srcu polemike zbog otkrića koja su ga primorala da povuče kandidaturu za mesto ministra za veterane. Medju tim navodima su, pored ostalog, preterana upotreba alkohola i davanje previše recepata za lekove.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com